Nagyon jót tesz az omlós, szaftos sertéstarjának, ha sörben párolod puhára.
A sertés talán legfinomabb része a szaftos tarja, ami úgy adja ki igazán az ízét, ha elkészítés előtt egy éjszakát fűszeres pácban tartod. A sütés során is szabadon engedheted a fantáziádat: párold meg a hússzeleteket sörben, így igazán izmos fogást tehetsz az asztalra.
Hozzávalók:
👉 4 szelet tarja
👉 2 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
👉 2 dl világos sör
👉 1 ág rozmaring
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tarjaszeleteket dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a borssal, a mustárral, a füstölt paprikával és a fokhagymaporral, fektesd bele a húsokat, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és nagy lángon két-két perc alatt piríts kérget a hússzelek mindkét oldalára. Ha kész, tekerd lejjebb a lángot, öntsd fel sörrel, dobj mellé egy ág rozmaringot, és lefedve párold tíz percig, majd vedd le a fedőt a tetejéről, és várd meg, amíg a sör teljesen elpárolog. Azonnal, frissen tálald.
0 Megjegyzések