A fahéjas cukorba forgatott bundás alma igazi nosztalgikus hangulatú édesség.
Ha annak idején a te nagymamád is készített bundás almát, azért, ha nem, azért készítsd el ezt a mennyei édeséget. A gyümölcsöt sűrű palacsintatésztában mártsd meg, egy kevés olajon süsd ropogósra, végül pedig szórd meg fahéjas cukorral.
Hozzávalók:
👉 15 dkg liszt + kevés a forgatáshoz
👉 3 nagy alma
👉 2 tojás
👉 1.5 dl tej
👉 1 evőkanál porcukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 olaj a sütéshez
A szóráshoz
👉 1 evőkanál kristálycukor
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet keverd el a tojásokkal, a tejjel, a porcukorral, a sóval és a fahéjjal. Reszelj bele egy fél almát. A többi almát hámozd meg, egy éles késsel középen vájd ki a csumájukat, és szeld őket fél-egy centi vastag karikákra. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Az almaszeleteket először forgasd meg lisztben, utána a palacsintatésztában, majd helyezd őket az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. Közben a szóráshoz való fahéjat keverd el a kristálycukorral. A kisült almákat tedd papírtörlőre, ami felszívja a felesleges zsiradékot, még forrón hempergesd meg a fahéjas cukorban, és melegen tálald.
0 Megjegyzések