A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, omlós csirkecombok puliszkával: a hagyományos köret ma is nagyon finom

Régen a szegények ették a puliszkát, ami mára a legmenőbb köretek egyike lett. Tálald fűszeres sült csirkecombbal!

A kukoricadarából készült puliszka az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb ételek egyike, nem véletlenül volt - különösen Erdélyben - mindennapos fogás a legszegényebbek asztalán. Mára újra divatba jött, és polenta néven a legelőkelőbb éttermek is kínálják. Te magad is elkészítheted otthon, és ha valamilyen finom hússal, például sült csirkecombbal kínálod, biztos lehetsz benne, hogy sikert fogsz aratni vele.

Hozzávalók:
A sült csirkecombhoz
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 egész csirkecomb
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál natúr joghurt
👉 2 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

A puliszkához
👉 25 dkg juhtúró
👉 10 dkg kukoricadara
👉 4 dl tej
👉 só

Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel és Cayenne-borssal. A majonézt keverd el a joghurttal, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Forgasd meg ebben a keverékben a csirkecombokat, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A bepácolt csirkecombokat fektesd egymás mellé egy tepsibe, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd őket további húsz percig, amíg a bőrük ropogós, a belsejük omlós lesz.
 
Amíg a hús sül, készítsd el a puliszkát. A tejet és a kukoricadarát öntsd egy lábosba, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kezdd el főzni. Ha már forr, óvatosan sózd meg. Vigyázz, a juhtúró is sós! A dara nagyjából 8-10 perc alatt puhul meg. Ne hagyd magára, végig kevergesd, ha szükséges, adj még hozzá tejet, vagy csavard lejjebb a lángot. Ha már kellően megpuhult és besűrűsödött, morzsold bele juhtúrót. Tálaláskor először a puliszkát szedd a tányérokra, és a tetejükre tedd a csirkecombokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések