Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres csirkemell kelbimbóval sütve: egy tepsiben pirul a hús és a köret


Ha együtt sütöd a csirkemellet a kelbimbóval, igazán finom, omlós és nem mellékesen egészséges ételt tehetsz az asztalra.


Sokaknak okoz fejtörést, hogyan vigyázhatnak az alakjukra úgy, hogy közben éhesek se maradjanak. A csirkemell zöldségekkel sütve tökéletes választás: laktató, nem terheli meg a gyomrot, a köret tele van vitaminnal, és az egész nagyon finom. Se a húsról, se a zöldségekről ne sajnáld a fűszereket!

Hozzávalók:

A csirkéhez
👉 1 nagy filézett csirkemell
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál morzsolt oregánó
👉 0.5 mokkáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors

A körethez
👉 30 dkg kelbimbó
👉 6 koktélparadicsom
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 ág friss rozmaring
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 frissen őrölt chilipehely

Elkészítés:

A csirkét vágd négy szeletre, sózd és borsozd be. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az oregánóval és a Cayenne-borssal. Tedd a csirkedarabokat ebbe a páclébe, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
 
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kelbimbót mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe. A hagymát cikkezd fel, a paradicsomokat vágd kettőbe. Oszd el a zöldségkeveréket egy tepsi aljában. Szórd meg őket sóval, reszelj rájuk borsot és chilipelyhet, tépkedj melléjük néhány rozmaringlevelet, locsold meg citromlével és olívaolajjal, és forgasd össze. Helyezd el mellettük vagy a tetejükön a bepácolt csirkét. Takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús és a köret is omlóssá puhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések