Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerre ropogós és omlós bőrös sült csirkemell kakukkfüves pácban: így biztos, hogy nem szárad ki a hús


Érdemes néha bőrös csirkemellet is készítened, mert egészen ropogós és szaftos fogást süthetsz belőle.


Ne mindig filézve vásárold a csirkemellet! Ha csontosat szerzel be, egy éles kés segítségével néhány mozdulattal könnyen kifilézheted, a bőre pedig ellenállhatatlanul ropogósra pirul a sütőben. Elkészítés előtt néhány órát tartsd illatos, kakukkfüves pácban.

Hozzávalók:

👉 1 nagy csontos, bőrös csirkemell
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál friss rozmaring
👉 1 evőkanál friss kakukkfű
👉 0.5 dl olívaolaj + kevés a sütéshez
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet egy éles késsel középen vágd ketté, a csontját szedd ki, és tedd félre, a húst pedig dörzsöld be sóval és borssal. A páchoz vegyítsd el a citromlevet, bort és az olajat, reszeld hozzá a citrom héját, adj hozzá zúzott fokhagymát, apríts bele friss rozmaringot és kakukkfüvet, és ezzel a lével kend meg a csirkedarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben 3-4 órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy serpenyőben kevés olajon piríts kérget a csirkére, majd helyezd a darabokat egy tepsibe, és alufóliával letakarva süsd őket nagyjából 45 percig, amíg igazán omlóssá válnak. Időnként locsolgasd a szaftjával, hogy ne száradjon ki. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések