A brownie a legzseniálisabb sütemények egyike: csak keverd össze a hozzávalókat, a többi pedig már a sütő dolga. A hozzávalókat bögrében is egyszerűen kimérheted.
A brownie a csokirajongók legjobb barátja: rengeteg kakaóporral és étcsokoládéval készül, a masszáját gyakran joghurt varázsolja pillekönnyűvé, a fűszerezés pedig már tényleg csak ízlés és fantázia dolga. Vigyázz, ne süsd túl: akkor jó, ha a teteje már kérges, de a közepe még lágy.
Hozzávalók:
👉 25 dkg vaj
👉 10 dkg étcsoki
👉 4 evőkanál kakaópor
👉 2 bögre liszt
👉 2 tojás
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre víz
👉 1 dl natúr joghurt
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat - a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a kakaóport - keverd össze egy tálban. Az étcsokit vágd apróra, a vajat olvaszd fel. Egy másik tálban keverd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a joghurtot, a csokit, az olvasztott vajat és a vizet. Keverd simára, majd fokozatosan adagold bele a kakaós lisztet is, és robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és 18-20 perc alatt süsd meg annyira, hogy a teteje már kérges legyen. Ha kivetted, a benne dolgozó hő még hűlés közben szilárdítja egy kicsit a belsejét.
A brownie a csokirajongók legjobb barátja: rengeteg kakaóporral és étcsokoládéval készül, a masszáját gyakran joghurt varázsolja pillekönnyűvé, a fűszerezés pedig már tényleg csak ízlés és fantázia dolga. Vigyázz, ne süsd túl: akkor jó, ha a teteje már kérges, de a közepe még lágy.
Hozzávalók:
👉 25 dkg vaj
👉 10 dkg étcsoki
👉 4 evőkanál kakaópor
👉 2 bögre liszt
👉 2 tojás
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre víz
👉 1 dl natúr joghurt
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat - a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a kakaóport - keverd össze egy tálban. Az étcsokit vágd apróra, a vajat olvaszd fel. Egy másik tálban keverd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a joghurtot, a csokit, az olvasztott vajat és a vizet. Keverd simára, majd fokozatosan adagold bele a kakaós lisztet is, és robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és 18-20 perc alatt süsd meg annyira, hogy a teteje már kérges legyen. Ha kivetted, a benne dolgozó hő még hűlés közben szilárdítja egy kicsit a belsejét.
0 Megjegyzések