A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cigarettával égette meg a társa tenyerét, életveszélyesen megfenyegette


A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki zárkatársát azzal zsarolta, hogy ha nem ad neki pénzt, bántalmazni fogja őt és családját.


A vádirat szerint a más büntetőügye miatt, Nagyfán fogvatartásban lévő vádlott tavaly májusban azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem utaltat el a vádlott testvérének 150.000 Ft-ot, akkor megöli őt és családját is bántalmazni fogja. A sértettben a kijelentései olyan komoly félelmet keltettek, hogy a férfi telefonon, több alkalommal is ügyvédje segítségét kérte a pénz átutaltatásához, aki azonban közölte, hogy ilyenről szó sem lehet, így a zsarolás eredménytelen maradt.

Szintén a fenti időszakban, közös zárkájukban a vádlott a sértett tenyerében egymás után több alkalommal elnyomta égő cigarettáját, azt újra és újra meggyújtva. A bántalmazás következtében a férfinak másodfokú égési sérülései keletkeztek. Az így megfélemlített sértettől ezután azt követelte, hogy adja neki oda a börtön boltjában vásárolt dolgait. A megszerzett dohánytermékeket a vádlott egy további zárkatársukkal megsodortatta és elszívta, az elvett élelmiszerek nagy részét pedig elfogyasztotta, melynek az vetett véget, hogy a fogvatartó intézet őt másik zárkába helyezte át.

A járási ügyészség a vádlottat minősített zsarolás bűntettének kísérletével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével valamint kifosztás bűntettével vádolja.

Az elítélése esetén különös többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések