A baconbe tekert sajtos húsgolyó maga a megtestesült egyszerűség: csak gyúrd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a sütőbe.
A baconben sült húsgolyó valójában nem más, mint a megszokott és mindenki által szeretett fasírt újragondolva. Ezzel a módszerrel a golyók nem olajban, hanem sütőben sülnek ki, és a bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjanak ki. A kis golyócskák igazi különlegességét a közepükbe rejtett, lágyan megolvadó sajtkockák adják.
Hozzávalók:
👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 15 dkg trappista sajt
👉 12 szelet bacon
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
A darált húst helyezd egy tálba. Sózd, borsozd, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, fűszerezd aprított petrezselyemmel, és alaposan gyúrd össze. A sajtot vágd 12 egyforma kockára. A húsos masszából formálj golyókat, és mindegyik közepébe rejts el egy darab sajtot. A kis labdákat ezután tekerd baconbe, helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe annyi időre, amíg a bacon kívül ropogósra pirul, a hús pedig teljesen átsül belül.
A baconben sült húsgolyó valójában nem más, mint a megszokott és mindenki által szeretett fasírt újragondolva. Ezzel a módszerrel a golyók nem olajban, hanem sütőben sülnek ki, és a bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjanak ki. A kis golyócskák igazi különlegességét a közepükbe rejtett, lágyan megolvadó sajtkockák adják.
Hozzávalók:
👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 15 dkg trappista sajt
👉 12 szelet bacon
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
A darált húst helyezd egy tálba. Sózd, borsozd, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, fűszerezd aprított petrezselyemmel, és alaposan gyúrd össze. A sajtot vágd 12 egyforma kockára. A húsos masszából formálj golyókat, és mindegyik közepébe rejts el egy darab sajtot. A kis labdákat ezután tekerd baconbe, helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe annyi időre, amíg a bacon kívül ropogósra pirul, a hús pedig teljesen átsül belül.
0 Megjegyzések