A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízes, illatos narancsos csirkecombok: így lesz igazán fényes a bőre

Az illatos narancsos csirkecombok akár az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.

A narancsos csirkecomb úgy a legfinomabb, ha az édes gyümölcslevet mézzel kevered el, és ezt egyengeted el a combokon. Különösen jól megy hozzá a lila hagyma. Elkészítés előtt a combokat tartsd egy órát egyszerű, sóból és borsból álló pácban.

Hozzávalók:
👉 8 csirkealsócomb
👉 2 evőkanál méz
👉 2 narancs
👉 1 lila hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd el egymás mellett egy kevés olívaolajjal kikent tepsiben. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével, és kend meg vele a combok mindkét oldalát. A másik narancsot alaposan mosd meg, héjastul vágd cikkekre, és oszd el a tepsiben. A lila hagymát szeleteld fel, és dobd szintén a hús mellé. Takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések