Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cukkinis brownie: a csupa csoki sütemény egészségesebb verziója


A brownie-nál egyszerűbb és szerethetőbb édességet nem nagyon ismerek. A brownie mentett már meg gyerekzsúrt, iskolai ünnepséget, munkahelyi bulit és természetesen vasárnapi ebédet is.

A brownie - a sajtorta mellett - Amerikából gyűrűzött be hozzánk, és nagyon hamar népszerű lett. 

Hozzávalók:

1 darab cukkini (reszelve)
2 bögre liszt
1 bögre cukor
11 dkg vaj
fél bögre cukrozatlan kakaópor
1 zacskó vaníliás cukor
fél zacskó sütőpor
10 dkg étcsokoládé
1 csipet só
100 millliter víz

Elkészítés:

A hámozatlan cukkinit reszeljük le, majd nyomkodjuk ki.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. Egy tálban keverjük krémes állagúvá a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral., majd öntsük hozzá a vizet. Óvatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket. A cukkinit is forgassuk a masszába, és kézzel dolgozzuk össze.

Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, majd ezt is keverjük a masszához. Öntsük az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük. Vigyázzunk, hogy nehogy kiszáradjon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések