Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkés, zöldséges rakott penne: belül finom krémes, és dupla adag sajt kerül rá

A csirkével és zöldségekkel rakott penne a rengeteg tejszíntől és a tetejére sült ropogós sajttól lesz igazán ellenállhatatlan.

Még finomabb a tészta, ha mindenféle finomsággal rakod meg, és így sütöd egybe. Ebbe a rakott pennébe csirkemellkockák, zöldborsó és kukorica kerül, de valójában csak az ízléseden múlik, hogy milyen zöldségekkel szeretnéd gazdagítani.

Hozzávalók:
👉 30 dkg penne
👉 30 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 15 dkg konzerv morzsolt kukorica
👉 15 dkg konzervzöldborsó
👉 2 dl főzőtejszín
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A csirkehúst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, majd kevés olívaolajon pirítsd meg. Ha már átsültek, szűrőlapáttal szedd ki őket. A sajtot reszeld le, a konzerveket csepegtesd le. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával. Egy tepsit kenj ki vajjal. Egyengesd el benne a tésztát, a csirkehúst és a zöldségeket, forgasd össze a sajtos, fűszeres tejszínnel, majd szórd meg a kimaradt reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd tovább addig, amíg a sajt megpirul a tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések