Magad is elkészítheted otthon a friss, ropogós bagettet fokhagymás fűszervajjal töltve.
Ha kóstoltad már a szupermarketekben kapható, előrecsomagolt zöldfűszeres bagettet, talán átfutott az agyadon, hogy ilyet akár te is készíthetsz otthon. A boltokban sokféle finom bagettet találsz, a tölteléket pedig magad állíthatod össze lehetőleg nagyon jó minőségű vajból és friss zöldfűszerekből.
Hozzávalók:
👉 20 dkg vaj
👉 2 db bagett
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 ág bazsalikom
👉 2 ág rozmaring
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 csokor snidling
👉 0.5 citrom reszelt héja
👉 só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy formázható, puha állagot vegyen fel. A zöldfűszereket mosd meg alaposan, aprítsd fel, és keverd el a vajjal. Sózd meg, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és reszeld bele a citromhéjat is. Érdemes olyan citromot választani hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. A bagettek tetejét éles késsel mélyen vagdosd be, oszd el bennük a fűszervajat, majd csavard őket alufóliába, és told a sütőbe. A vaj hat perc alatt lágyra olvad így a sütőben. Ekkor vedd ki, és melegen, de ne túl forrón tálald.
0 Megjegyzések