A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

53 kutyát mentettek meg a biztos haláltól, meg akarták enni őket

Indonéziai hatóságok 53 kutya életet mentették meg, amikor egy kamionból kiszabadították őket, mielőtt odaértek egy illegális mészárszékhez.

 A kutyákat zsákokban, összekötözve találták meg a kamion hátuljában, pont akkor, amikor megérkeztek a mészárszékre. A megrémült kutyák többsége ellopott háziállat lehetett, hiszen megtalálásukkor sokukon még nyakörv is volt.

A hatóságok szerdán kora reggel állították meg a kamiont, amikor az megérkezett az illegális mészárszékhez, ahol források szerint legalább 30 kutyát vernek agyon naponta. A sofőrt letartóztatták, illegális húskereskedéssel gyanúsítják. A legtöbb kutya fiatalabb volt 1 évesnél, az egyikük nem élte túl a 10 órás utat.

A kiszabadításuk után állatvédők ellátták az ebeket, majd egy ideiglenes menhelyre szállították őket. Valószínűleg gazdájukhoz már nem tudják őket visszajuttatni, de az állatvédők érdeklődnek a környéken.

 Amelyiknek nem találják meg a gazdáját, Indonéziában fogják adoptálni, néhányat pedig egy kanadai menhelyre küldenek, ahol szintén örökbe tudják majd őket fogadni.

Indonéziában nincs tiltás a kutyahús-kereskedésre. Bár a kormány bejelentette, hogy meg fogják szüntetni, többnyire csak a helyi önkormányzatok tettek eddig lépéseket – Írja a Daily Mail nyomán a tenyek.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések