A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyőben sült citromos-rozmaringos sertéskaraj: a páctól lesz ennyire finom


A sertéskarajhoz különösen jól megy a citromos-rozmaringos pác. Legjobb, ha egy egész éjszakát benne tartod, és csak másnap sütöd ki.

Isteni finom sülteket készíthetsz sertéskarajból akkor, ha illatos pácba forgatod, és ebben hagyod pihenni akár egy egész éjszakát is a hűtőben. Fűszerezés előtt klopfold ki, hogy a rostjai fellazuljanak: ilyenkor úgy tompíthatod a kellemetlen zajokat, ha a deszka alá törölközőt vagy több réteg konyharuhát hajtogatsz.


Hozzávalók:

👉 1 kg szeletelt sertéskaraj
👉 3 dl olaj
👉 3 ág rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 citromsó
👉 bors
👉 vaj és olaj a sütéshez


Elkészítés:

A karajt klopfold ki, majd dörzsöld be sóval és borssal. Az olajat keverd össze a letépkedett rozmaringlevelekkel, az összenyomott fokhagymagerezdekkel, a citrom lereszelt héjával és egy evőkanálnyi citromlével. Helyezd a hússzeleteket ebbe a pácba, takard le, és érleld a hűtőben egy éjszakát. Így az ízek lejutnak a belsejébe, és igazán omlós is lesz. Másnap egy tapadásmentes serpenyőben olvassz össze egy kevés vajat és olajat, ebbe helyezd a karajszeleteket, és mindkét oldalukat süsd pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések