Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha diós csiga vastag töltelékkel, kelt tésztából: így lesz foszlós a tészta


A diós csigát nagyanyáink darázsfészekként is emlegették. A tésztája nagyon könnyű, a töltelékkel pedig ne spórolj!


A kelt tésztából készülő csiga pillekönnyű, ráadásul változatosan ízesíthető. A kakaós mellett érdemes kipróbálni dióval megszórva is. Sokkal finomabb lesz a töltelék, ha a diót kicsit megpirítod, és utána darálod le. Ha nem akarod, hogy a csigák összesüljenek a tepsiben, kend meg mindegyiket kevés vajjal.

Hozzávalók:

👉 50 dkg liszt
👉 3 db tojássárga
👉 3 dkg élesztő
👉 2.5 dl tej
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 20 dkg dió
👉 12 dkg cukor
👉 8 dkg vaj

Elkészítés:

Langyosíts másfél deci tejet, keverd hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várj körülbelül 10 percig, amíg jó habos lesz.

Szitáld egy nagy tálba a lisztet, és készíts egy mélyedést a közepébe. Tedd bele a vaníliás cukrot, a maradék tejet, a vajat, a sót, majd a felfutott élesztőt, és dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg hólyagos lesz, és elválik a kezedtől. Ha szükséges, tehetsz még hozzá kevés tejet vagy lisztet. Takard le, és keleszd körülbelül 40 percig.

Közben készítsd el a tölteléket. A diót pirítsd meg zsiradék nélküli serpenyőben, majd daráld le. A vajat olvaszd fel.

A duplájára nőtt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kisujjnyi vastagra. Kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg dióval, cukorral. Tekerd fel, és vágd három-négy centis tekercsekre.

A csigákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd told forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra. Tálaláskor megszórhatod porcukorral is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések