A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kikerült Márki-Zay ügynökaktája


Nem rossz elgondolás Márki-Zaytól az, hogy megpróbál úgy előremenekülni, saját maga hozza nyilvánosságra az ügynökaktáját. De jól érezhető, hogy rengeteg oldalt kisatírozott, mert még nem meri bevállalni a bukást.

Egy 67 oldalas, több oldalon teljesen feketére satírozott dokumentumot tett közzé hétfő délután Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán azt a jelentést közölte, amelyet szerinte a DK kapott a Fidesztől azzal a céllal, hogy a benne lévő információkkal lejárassák őt.

Melyek „Márki úr gyenge pontjai”?

A 67 oldalas anyag nagy része korábbi, már publikált cikkek összeollózása, amelyek Márki-Zay Péterrel foglalkoztak. A jelentésnek nevezett dokumentum első felében található egy összefoglaló, amely Márki-Zay „teljeskörű feltérképezéseként” határozza meg az „alapvető feladatot”, munkamódszerként pedig „adatbázisok felkutatását, klasszikus környezettanulmányt, saját archivált jegyzetek felhasználását és szakértők bevonását” említi.

A megállapítások részben „Márki úr gyenge pontjai” között a feleségéhez „köthető csecsemő elhalálozási esetet” említi a dokumentum, amely az ismeretlen szerzője szerint „kiaknázatlan”.

Mint ismert, Márki-Zayné Vincze Felícia egy csecsemő halálért felelős.

Márki-Zay azt írta erről a Facebookon, hogy „a másodfokú ítélet megerősíti a szeptemberi bírói ítéletet, kimondja, hogy még csak fel sem merült a felelőssége egyetlen csecsemő haláláért sem (a K-vitamin cseppekről is megállapították, hogy azt a baba megkapta, de érthetően nem az erre fel sem jogosított szülésznő feleségemtől, hanem a gyermekorvostól, akinek a szakmai irányelvét a szülésznőn nem lehet számon kérni).” Márki-Zay felesége már két évvel ezelőtt „a lejáratás és zaklatások hatására abbahagyta szülésznői működését” – írta akkor Márki-Zay.



“MLM-rendszerű pénzgyár”

A másik téma, amelyet említ a dokumentumot, Márki-Zayék amerikai és kanadai tartózkodását érinti. Az anyag szerint bár Márki-Zay a Kanadába való kiköltözést szerencsepróbaként állítja be, valójában nem erről volt szó.

Egy férfira hivatkoznak, mint a kiköltözés finanszírozója, aki igazából nem önzetlenül segített. A “jelentés” írója vagy írói megjegyzik azt is, hogy egy 22 évvel ezelőtti ügyről van szó, “azaz igencsak elhalványult információkkal dolgoztunk, továbbá, minden szempontban elévült cselekedetekről tudunk csak beszélni”.

Egy MLM-rendszerben, piramisjátékként működő cég ködös ügyeivel próbálják összefüggésbe hozni Márki-Zayt.

A ‘90-es években működő vállalkozásról az olvasható a dokumentumban, hogy “a működés alapja nem a szokásos befektetési pénz gyűjtése”, hanem egyfajta ügynöki tevékenység, biztosítás, életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás közvetítés volt, ami mögött a nagy biztosító társaságok termékeit lehetett megtalálni.” Egy MLM-rendszerű ügynökhálózatot működtettek, amely hatékony “pénzgyárként” működött. A dokumentum nem nevezi meg konkrétan ezt a céget, illetve az egész MLM-es történet mögé nem tesz semmilyen bizonyítékot – legalábbis az olvasható, nem kisarítozott szövegben.

A begyűjtött pénz aztán elpárolgott, a cég pedig fizetésképtelen lett – írják. Azzal indokolják, hogy nem lett nagyobb botrány az ügyből, mert a veszteséget benyelték a nagy biztosítótársaságok, amelyek a bizalomvesztés elkerülése érdekében inkább átvették a veszteséges portfóliót, mert nem akartak belemenni egy “per hullámba”, ami nagyobb károkat okozott volna.

A jelentés szerint az ügynökhálózat “egyik legproduktívabb és legtehetségesebb fiatal kádere” volt Márki-Zay, aki részt vett a pénzek “kiáramoltatásában”, “tisztára mosásában”. Annak érdekében, hogy az érintettek elkerüljék a felelősségre vonást, a cég nevét megváltoztatják, és a teljes működést egy másik helyre költöztetik, ahol Márki-Zay kapcsolatba kerül Botka László szegedi polgármesterrel is.

A cég végelszámolása után költöztek Kanadába Márki-Zayék, “kicsit fel kellett szívódni, hogy leülepedjenek a dolgok”. De a dokumentum nem írja ennél konkrétabban, miért kellett elmennie Márki-Zayéknak. Később az szerepel, hogy a 2008-as nagy gazdasági világválság “elmossa az ügyet”.

Majd a család hazaköltözik Magyarországra, ahol Márki-Zay “kézhez kapja” a pénz rá eső részét. A pénz egy részét a jelentés szerint Márki-Zay itthon fekteti be egy a kitakarások miatt nem látszó helyre, a pénz egy másik részét pedig “kimenekíti Kanadába”. A dokumentum szerint ebből a pénzből finanszírozhatta Márki-Zay a miniszterelnök-jelölti kampányát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések