A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letagadta párttagságát az MSZP-s politikus, hogy pozíciót kapjon


A II. kerület vezetője egy korábban antiszemita botrányba keveredő szocialista pártkatonát, Harján Dávidot, valamint a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor köréhez tartozó E. Vámos Ágnest nevezte ki két fontos önkormányzati cég élére – írta meg a Pesti Srácok.


„Nem sikerült betartania Őrsi Gergelynek, a II. kerületi szocialista polgármesterének azt a kampányígéretét, amelyben szakmai irányítást ígért. Mint arról szombaton részletesen beszámoltunk, Őrsiék egy korábban antiszemita botrányba keveredő szocialista pártkatonát, Harján Dávidot, valamint a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor köréhez tartozó E. Vámos Ágnest nevezték ki két fontos önkormányzati cég élére” – írta meg a Pesti Srácok.

Hiába ígérte Őrsi Gergely polgármester, és hiába halljuk a baloldaltól is az előválasztási kampányban, hogy pártkatonák helyett a szakma által elismert szakembereket neveznek ki az intézmények élére, a gyakorlatban pont fordítva történik”

– mondta el korábban a Magyar Nemzetnek Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz-frakció vezetője. „Őrsi Gergely polgármester a napokban nevezte ki Harján Dávidot, egy szocialista párttagot, valamint egy, a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor szűk köréhez tartozó személyt, E. Vámos Ágnest két fontos önkormányzati cég élére. Úgy, hogy egyiküket még az illetékes bizottság sem találta a legalkalmasabb jelöltnek” – tette hozzá a lapnak a választókerület kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje.

Harján a bizottsági meghallgatása során azt állította, évek óta nincs pártfunkciója

Állításával ellentétben azonban most is tagja az MSZP országos etikai és egyeztető bizottságának, kinevezését követően pedig a II. Kerületi Városfejlesztő és Beruházás-szervező Zrt. vezetője lesz.

Harján Dávid még 2014-ben keveredett botrányba, amikor Suchman Tamás antiszemitának nevezte a szocialista politikust.

Az egykori privatizációs miniszter szerint Harján azért állt szemben vele, mert „kiállt a zsidóságért a szocialista párton belül”. Suchman az ügyet a párt országos elnöksége elé is vitte, de nem lett belőle ügy. Harján korábban szocialista választókerületi elnök is volt. A 2014-es országgyűlési választáson az MSZP–Együtt–Párbeszéd–DK közös jelöltjeként indult a Somogy megyei 3-as választókörzetben, ahol harmadik helyen végzett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések