A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A moslék Márki-Zay szerint a Békemenet gyűlölködés volt


A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbra is úgy véli, hogy a békemenetelők „jó része azt se tudta, hol van”.


Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábbi, ATV-nek adott interjújában támadta azzal a Békemenetre kilátogató tömeget, hogy

több utcát megtöltöttek a buszok”.

A baloldal által sokszor hangoztatott buszoztató érvet mindenképp árnyalja, hogy az ellenzék szintén élt ezzel a lehetőséggel. Stummer János például egy Facebook-bejegyzésben hirdetett ingyenbuszt Békéscsabáról az ünnepi hétvégén zajló budapesti ellenzéki rendezvényre, de még ezzel együtt sem mentek többen az október 23-i ellenzéki tüntetésre. Még a 444 szerint is csak 3-4 ezren voltak kíváncsiak Márki-Zay beszédére.

Ennek ellenére Márki-Zay úgy fogalmazott a műsorban, hogy a békemenetelőkkel ellentétben

az ellenzéknél szívvel-lélekkel jöttek az emberek”.

Ő maga úgy saccolta, nyolcezer ember vehetett részt az ellenzéki tüntetésen, de mint fogalmazott, nem ez volt a lényeg, hanem hogy „minden miniszterelnök-jelölt egymás kezét fogva állt a színpadon”.

Gyűlölködés, azt sem tudták, hol vannak, Covid-kártya

Márki-Zay elismételte azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint akik busszal érkeztek a Békemenetre, azoknak a „jó részük azt se tudta, hogy hova jött”. Ehhez hozzátette most azt is az ATV műsorában, hogy a Békemenet „gyűlölködés” volt.

A miniszterelnök-jelölt azt is megemlítette: „nem az a lényeg, ki hány embert tud buszokba tömni Covid idején”. Eme kijelentését árnyalja, hogy az ellenzéki tüntetésen olyan kevesen voltak maszkban, hogy az esemény házigazdája, VV Zsolti is felszólította a résztvevőket, hogy aki teheti, viseljen maszkot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések