Hirdessen itt

Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot


A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot – jelentette be a kormány Facebook-oldalán közzétett pénteki videóüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Jelezte, hogy ezt a lépést a nemzeti konzultációban részt vevők 91 százaléka is támogatta.

A kormányszóvivő utalt arra, hogy a gyermeket nevelők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak mellett azok élhetnek e lehetőséggel, akiknek a járvány alatt csökkent a jövedelme. Hozzátette: azok a vállalkozások is kérhetik a hosszabbítást, amelyeknek árbevétele legalább negyedével alulmúlta az előző évit.

Szentkirályi Alexandra emlékeztetett: a moratórium fenntartása nem automatikus, ezért az érintetteknek nyilatkozniuk kell a bankjuk felé. Akik képesek rá, azoknak mindenképpen érdemes folytatniuk a részletek fizetését – hangsúlyozta.

Biztatónak nevezte, hogy a gazdaság sikeres újraindításának eredményeként többen dolgoznak, mint a járvány kezdetén, folytatódik a bérek emelkedése, a gyermekes családok pedig több száz ezer forintot kapnak vissza jövő év elején.

Mindezek segítik, hogy a magyar lakosság megerősödjön, és a hiteleket is rendezni tudja – értékelt Szentkirályi Alexandra.

Emlékeztetett: a 2008-as válság idején több száz ezer család nem tudta fizetni a hitelét. Az akkori kormány azonban mindennemű támogatás nélkül hagyta ezeket az embereket, míg a jelenlegi kormány hiteltörlesztési moratóriuma segíti a koronavírus-járvány miatt bajba kerülteket.

„2010 óta lezártuk a devizahitel-korszakot, és jóval nagyobb biztonságban vannak a hitelesek” – idézte fel a kormányszóvivő a videóüzenetben.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések