A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa


Elsőfokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a soroksári futónő megölésével vádolt R. Szilvesztert. 

Gyurik Krisztinát 2013-ban gyilkolták meg, a futónő, szokásos kocogására indult Soroksáron, ahonnan nem tért vissza. Az ügyben R.Szilvesztert gyanúsították, majd vádolták meg, aki a vád szerint először megerőszakolta, majd megölte a nőt, ezekután kifosztotta és elmenekült a helyszínről. A férfire a nyomozók öt évvel később találtak rá, kezdetben tagadta tettét, azzal védekezett, hogy ő már holtan találta Krisztinát.

A Fővárosi Törvényszéken tárgyalták ma R. Szilveszter ügyét, aki személyesen nem volt jelen a bírósági tárgyaláson, távmeghallgatással kacsolták a terembe – számolt be az Orgio.hu. A bíró azonnal az ítélethirdetéssel kezdte az ülést és bűnösnek mondta ki R.Szilvesztert, emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban, amiért életfogytiglanra ítélték, melynek értelmében legkorábban harmincöt év múlva szabadulhat.

MEGKÖTÖZTE, MEGERŐSZAKOLTA ÉS MEGFOJTOTTA A CSALÁDANYÁT

A többgyerekes családanyával kegyetlen módon végzett a férfi 2013 szeptemberében, amikor a nő szokásos futására ment, ahonnan soha nem tért vissza. A család ezért értesítette a rendőrséget, de már csak a nő megkötözött holtestét találták meg. A tettest évekig nem találták, majd 2018-ban, egy férfinak, aki betörés miatt évekig a börtönben volt, egyezett a DNS mintája a helyszínen találttal, később pedig a nő mobiltelefonját is megtalálták nála. A férfi azt állította, hogy biciklizés közben találta meg a nőt, aki akkor már halott volt. Azt állította, hogy odament a holtesthez, átnézte a ruháját, hogy van-e nála érték, majd egy bicskával megvágta magát véletlenül, így került oda a DNS-e. A nő telefonját pedig magával vitte.

(Origo)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések