Hirdessen itt

Amerika újabb katonai akcióra készül Afganisztánban


Az Egyesült Államok hamarosan hivatalosan is megállapodást köt Pakisztánnal az ország légterének használatba vételéről, melynek segítségével Afganisztánban akarnak amerikai repülőgépekkel katonai műveleteket véghez vinni – írja a Portfolio a CNN értesülésére hivatkozva.


A hírügynökség megjegyzi, hogy az Egyesült Államok már most is használja a pakisztáni légteret hírszerzési missziókra, a hivatalos igénybevételi engedély viszont garanciát jelentene arra, hogy egyrészt folytatódhatnak ezek a missziók, másrészt pedig légitámadásokat is véghez vihetnek Afganisztánon belül.

A CNN szerint az Egyesült Államok az Iszlám Állam helyi szervezetét, az ISIS-K-t és „más terrorszervezeteket” tervez célba venni. Az ISIS-K az Afganisztánt irányító tálibokkal is ellenséges viszonyban van.

Korábban Amerika a tálibokat akarta célba venni légitámadásokkal egy másik ország légterét használva, viszont Afganisztán az iszlamisták kezére került, mielőtt a NATO-csapatok ki tudtak volna vonulni az országból. Mióta az afgán kormány megbukott, az Egyesült Államok nem végzett hivatalos katonai műveleteket a tálibok ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések