A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visítás van: a nyolcadikos tankönyv szerint a homoszexualitás nem természetes


Az Oktatási Hivatal által kiadott biológia-tankönyv nem burkoltan foglalt állást a szexualitás kérdésben, az abortuszt „messzemenően kerülendőként” írja le.


A Kovács István, Paál Tamásné és Victor András által írt könyv „Nemi életünk egészsége” című fejezete a nemi betegségektől a homoszexualitásig vonultat fel témákat. Azt már a legelején leszögezik: „az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza”.

Visítás van: a nyolcadikos tankönyv szerint a homoszexualitás nem természetes

Ezt követően a homoszexualitás jelenik meg, amelyről a szerzők azt mondják: „nyilvánvaló, hogy […] biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés.”

A homoszexualitásról például hozzáteszik, hogy „riogatni felesleges vele”, mert senki nem lesz meleg attól, ha ezt látja, de szó esik a nemi szervek tisztán tartásáról, részletesen elmagyarázza a fogamzásgátlás különböző formáit, és a nemi betegségeket és a lombikbébi-programot is tényszerűen írják le. A fejezet ráadásul kitér az önkielégítésre, amelyről azt mondja, hogy bár függőséget okozhat, nem szabad bűntudatot kelteni senkiben miatta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések