Úgy az igazi a pikáns sült tarja, ha tetejére házi fűszervajat adagolsz, amely így megolvad, és fenséges ízkavalkádot eredményez.
Ha szereted a csípős ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a csípős, pikáns sült tarját! Nyugodtan játssz az ízesítéssel: ha erősen szereted, több, ha kicsit lágyabban, kevesebb paprikakrémet adagolj hozzá! A legfinomabb ízek elérése érdekében a bepácolt hússzeleteket legalább egy napig tartsd lefedve a hűtőben!
A házi fűszervajhoz mindenképpen minőségi vajat használj, margarin nem jó hozzá!
Hozzávalók:
A pikáns tarjához
👉 1 kg tarja
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 dl olaj
👉 1 teáskanál csípős paprikakrém
👉 só
👉 bors
👉 disznózsír a sütéshez
A házi fűszervajhoz
👉 10 dkg vaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A tarját vágd szeletekre. A páchoz keverd össze az étolajat, a paprikakrémet, a sót és a borsot, reszeld bele a hagymát, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és ebben a keverékben forgasd meg a húsokat. Lefedve tartsd a hűtőben egy napig. Közben a vajat tartsd egy rövid ideig szobahőmérsékleten, hogy formázható állagot kapjon. Keverd hozzá a sót, a színes borsot, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Csavard folpackba, tekerd fel henger alakban, és tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki disznózsírral, erre helyezd rá a hússzeleteket. Öntsd fel kevés vízzel, takard le alufóliával, és lefedve süsd másfél órát. A végén vedd le a fóliát, és fél órát pirítsd a húst. Grillrácson is kisütheted.
Tálaláskor mindenki a forró hússzeletek tetejére adagolja magának a fűszervajat.
0 Megjegyzések