A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns sült tarja házi fűszervajjal: grillen vagy tepsiben is megsütheted


Úgy az igazi a pikáns sült tarja, ha tetejére házi fűszervajat adagolsz, amely így megolvad, és fenséges ízkavalkádot eredményez.


Ha szereted a csípős ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a csípős, pikáns sült tarját! Nyugodtan játssz az ízesítéssel: ha erősen szereted, több, ha kicsit lágyabban, kevesebb paprikakrémet adagolj hozzá! A legfinomabb ízek elérése érdekében a bepácolt hússzeleteket legalább egy napig tartsd lefedve a hűtőben!

A házi fűszervajhoz mindenképpen minőségi vajat használj, margarin nem jó hozzá!

Hozzávalók:

A pikáns tarjához
👉 1 kg tarja
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 dl olaj
👉 1 teáskanál csípős paprikakrém
👉 só
👉 bors
👉 disznózsír a sütéshez

A házi fűszervajhoz
👉 10 dkg vaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A tarját vágd szeletekre. A páchoz keverd össze az étolajat, a paprikakrémet, a sót és a borsot, reszeld bele a hagymát, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és ebben a keverékben forgasd meg a húsokat. Lefedve tartsd a hűtőben egy napig. Közben a vajat tartsd egy rövid ideig szobahőmérsékleten, hogy formázható állagot kapjon. Keverd hozzá a sót, a színes borsot, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Csavard folpackba, tekerd fel henger alakban, és tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki disznózsírral, erre helyezd rá a hússzeleteket. Öntsd fel kevés vízzel, takard le alufóliával, és lefedve süsd másfél órát. A végén vedd le a fóliát, és fél órát pirítsd a húst. Grillrácson is kisütheted.

Tálaláskor mindenki a forró hússzeletek tetejére adagolja magának a fűszervajat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések