Lindsay Lohan először Disney-üdvöskeként, majd botrányhősként került a címlapokra.


A 2000-es években Lindsay Lohant senkinek sem kellett bemutatni. Az imádni való, vörös hajú tinisztár elképesztő népszerűségnek örvendett, lányok milliói bálványozták, plakátolták ki képeivel a szobájuk falát, és másolták az öltözködési stílusát.

Az 1986-os születésű filmcsillag mindössze hároméves volt, amikor elkészült első portfóliója, amelyet szülei több mint hatvan televíziós társasághoz és száznál is több ügynökséghez küldtek be. Ennek hála landolt nála 1998-ban az Apád-anyád idejöjjön! főszerepe, amelyben annyira hitelesen alakított, hogy az nemcsak a szakma nagyjait, hanem saját szüleit is meglepte.

A nagy berobbanás megalapozta a karrierjét. A Disney üdvöskéjeként olyan tinivígjátékokban szerepelhetett, mint a Nem férek a bőrödbe, az Egy hisztérika feljegyzései vagy a Bajos csajok. Ám esetében a sikerrel kéz a kézben járt a lezüllés. A karrierje csúcsán mindössze 17 esztendős lány nem tudta feldolgozni, hogy hirtelen az egész világ érte rajong, és folyton lesifotósok követik.


Mint oly sok más lázadó tinédzser, ő is a bulizásba menekült, sajnos az alkoholnak és a drogoknak sem mondott nemet. A kicsapongó életvitel elindította a lejtőn, 2007-ben kétszer is letartóztatták kokainbirtoklás vádjával. Innentől kezdve pedig ki-bejárt a rehabilitációs központokból, 2012-ig összesen 250 napot töltött ilyen jellegű intézményekben.

Bár botrányai ellenére igyekezett életben tartani színésznői pályafutását, bírósági ügyei és viselkedése miatt egyre kevesebbet foglalkoztatták a rendezők. Elterjedt róla az a híresztelés, hogy képtelen időben megjelenni a forgatásokon, és a szeszélyességét is többször taglalták a lapok. Például arról a kínos esetről is sokat cikkeztek, amikor a Ki ez a lány? című sorozatban való vendégszerepelése során olyan csúnyán összeveszett az egyik színésznővel, hogy végül pár rész után inkább kiírták az alkotók.2018 óta a kedélyek lecsendesedtek körülötte. Miután belépett a harmincas éveibe, Dubajba költözött, és elvonult a hollywoodi pezsgés elől. A filmezésre sem fordított akkora figyelmet, ehelyett megnyitotta a Lohan Beach House klubját.

- Csak egy átlagos, normális ember vagyok. Nincsenek rossz szándékaim. És lezártam a múltam. Az emberek is elengedhetnék már - hiszen már vége ennek a korszaknak - mesélte 2018-ban a The New York Timesnak.Friss Instagram-fotóit elnézve a 35 éves színésznő tényleg megtalálta a lelki békéjét, követői sem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire jól néz ki. Annak szintén örülhetnek, hogy hamarosan a Netflixen láthatják viszont kedvencüket. A Variety tavasszal adta hírül, hogy Lidsay Lohan elkezdett tárgyalni a streamingszolgáltatóval egy vígjátékon, amely nagy eséllyel 2021 karácsonyára készül el.