A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készült a TEK a pápa védelmére - exkluzív interjú Hajdu Jánossal (Videó)


A hvg.hu exkluzív betekintést kapott a Terrorelhárítási Központ felkészülésébe a pápalátogatás előtti utolsó napokban. Hajdu János, a TEK főigazgatója arról is beszélt nekünk, hol hibáztak, amikor részt vett II. János Pál pápa személyi védelmében 1991-es látogatásakor, és mire figyelnek leginkább Ferenc pápa környezetében.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója 1991-ben is részt vett a Magyarországra látogató akkori pápa, II. János Pál személyi védelmében. Ahogy akkor, a TEK most is a vatikáni csendőrséggel karöltve végzi a pápa védelmét, Hajdu János róluk is beszélt a hvg.hu-nak.

A főigazgató szerint a pápa gyakran érintkezik a tömeggel, és nem vesz tudomást arról, milyen védelem alatt áll, de ez nem is az ő feladata. A TEK vezetője megmutatta, milyen bevetési gyakorlatokkal és fizikai felkészüléssel fordul rá a személyi védelem egyik legnagyobb kihívására a Terrorelhárító Központ állománya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések