A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: Csak az szavazzon Magyarországon, aki itt él


„Az állampolgárságot és a szavazati jogot külön lehet választani egymástól. De ebben is biztosan okos kompromisszumot fogunk kötni” – mondta a DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje.


Terjedelmes interjút adott Dobrev Klára az Indexnek. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt-jelöltje a beszélgetésben arról beszélt, hogy Európában Magyarországon van a legkevesebb női politikus. „Minden tekintetben megérett az idő arra, hogy Magyarország is a társadalomban betöltött súlyuknak megfelelő számú női vezetőt, így női miniszterelnököt válasszon” – fogalmazott Dobrev.

A DK-s politikus állítja, ha ő lesz a miniszterelnök, nem kell senkinek félnie attól, hogy a 2010 előtti világ tér vissza Magyarországra.

Nem gondolom, hogy ebből a csapatból bárki, vagy személyesen én, vissza akarnánk menni tíz évvel ezelőttre”

– fogalmazott.

Határon túliak? Nem!

Dobrev elmondta: a határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban a Demokratikus Koalíció álláspontja nem változott.

Mi úgy gondoljuk, hogy csak az szavazzon Magyarországon, aki itt él, aki viseli a döntéseinek a következményét is”.

Az állampolgárságot Dobrev szerint nem fogja a DK visszavonni, ugyanakkor hozzáfűzte, hogy „az állampolgárságot és a szavazati jogot külön lehet választani egymástól”.

Ebben is biztosan okos kompromisszumot fogunk kötni”

– fogalmazott.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések