Hirdessen itt

Abbahagyhatatlan szilvás-diós süti: csak keverd össze a hozzávalókat


A szilvás-diós kevert sütinél nincs egyszerűbb édesség: csak vegyítsd el a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütőbe.


Itt a szilva szezonja, készíts belőle egyszerű, de nagyszerű kevert süteményt! Ha durvára vágott dióval dobod fel, még finomabb lesz. A tésztát kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel bolondíthatod, így egy ellenállhatatlan késő nyári - kora őszi édességet kapsz.

Hozzávalók:

👉 40 dkg szilva
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg dió
👉 5 dkg puha vaj
👉 2 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 mokkáskanál őrölt fahéj
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A szilvát mosd meg, magozd ki, és vágd nagyobb darabokra. A diót aprítsd fel.

A puha vajat keverd habosra a cukorral. Üsd hozzá a tojásokat, szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, majd add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a durvára tört diót. Robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát, végül pottyantsd bele a szilvát is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, és told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Porcukorral meghintve tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések