A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A gyanú szerint két embert is kirabolt, most bíróság elé állhat a fiatal férfi


A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.


A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett és rablás bűntett kísérlete miatt indított eljárást azzal a 26 éves férfival szemben, aki a nyomozás szerint kirabolt egy nőt és egy férfit Debrecenben, a távolsági autóbuszállomáson – közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 21-én Debrecenben, Külsővásártéren található távolsági autóbuszállomáson tartózkodott, ahol leült a buszra várakozó sértett mellé, majd pénzt kért tőle. A férfi arra hivatkozott, hogy a pénzből haza szeretne utazni. A nő megsajnálta a férfit, elővette a pénztárcáját, amiből pénzt vett elő, azonban meggondolta magát, és elrakta azt. A sértett ezután kiment a váróteremből, majd összetalálkozott egy ismerősével. A gyanúsított mindkettőjükhöz odament és továbbra is pénzt kért.

A nő és a férfi a közelben tartózkodó biztonsági őrhöz indult, ahová a gyanúsított követte őket, a nőt közben meg is fenyegette.

A nő pénztárcáját a férfi közben több alkalommal erőszakosan megkísérelte elvenni, de ez sikertelen maradt. A 26 éves férfi ekkor a nőt nagy erővel arcon ütötte. A nő ismerőse a sértett védelmére kelt, és a nő elé állt, ekkor a gyanúsított levette a férfi fejéről a sapkát, majd a mellkasáról letépte a headset-jét, és közölte, hogy az már az övé. Ekkor a biztonsági őr sietett a segítségükre, melyre a gyanúsított a helyszínről elmenekült a megszerzett értékekkel együtt.

A férfit ezután pár percen belül a kiérkező rendőrök a Széchenyi utcán elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. A helyi lakost a nyomozók kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság az iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések