A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces citromos-joghurtos muffin: bögrével is kimérheted a hozzávalókat


A bögrés sütik tésztáját pillanatok alatt összedobhatod - akár finom citromos-joghurtos muffint is készíthetsz ezzel a módszerrel.


Az édes muffintésztához nagyon jól passzol a savanykás joghurt és a citrom. Ehhez a recepthez a mérleget sem kell elővenned, mivel az adagokat egy két és fél decis bögrében mérheted ki. Még finomabb lesz a muffin, ha citromos joghurttal készíted.

Hozzávalók:

👉 2 bögre liszt
👉 2 dl natúr vagy citromos joghurt
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 0.75 bögre porcukor
👉 0.5 dl étolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet és a sütőport keverd el egy tálban. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral. Add hozzá a joghurtot, az alaposan megmosott citrom levét és reszelt héját, csorgasd bele az olajat, keverd ki, végül szitáld hozzá a sütőporos lisztet. Robotgéppel készíts belőle csomómentes tésztát. Az így kapott masszát oszd el papírral kibélelt muffintepsiben, de a mélyedéseket ne töltsd tele, mert a muffinok sülés közben nőni fognak. Süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések