Hirdessen itt

Szoboszlai Dominik további gólokat vár önmagától


A magyar klasszis a Nemzeti Sportnak nyilatkozott hétvégi gólja után.

A vasárnapi kétszer harmincperces edzőmérkőzést végigjátszotta az Izland elleni Eb-pótselejtező hőse, Szoboszlai Dominik, aki szombaton gólt szerzett a Német Kupában – írja a Nemzeti Sport. Több hónap megpróbáltatás után remekül sikerült a bemutatkozás, írják.

Hozzátették: Szoboszlai Dominik érkezését tavaly decemberben jelentette be az RB Leipzig, ám elhúzódó szeméremcsont-gyulladása miatt a tavaszi szezont teljes egészében kihagyta.

Szerencsére a sérülés már a múlté, így a szombati, Sandhausen elleni Német Kupa-meccsen Jesse Marsch vezetőedző a 78. percben pályára küldte, s a húszéves középpályás két perccel utána máris betalált, kialakítva a 4–0-s végeredményt.

A gól csak bónusz volt

„Nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy nyolc hónap után ismét tétmeccset játszottam, a gól ehhez képest csak bónusz” – mondta a Nemzeti Sportnak Szoboszlai Dominik, aki a vasárnapi, Viktoria Berlin elleni kétszer harmincperces felkészülési mérkőzést is végigjátszotta. Mint fogalmazott: „de akárcsak a sérülésem, már a hétvégi gólom is a múlt, már az első fordulóra, a Mainz elleni meccsre összpontosítunk.

A fizikumom és az állóképességem nagyjából olyan, mint a sérülés előtti időszakban,


a korábbi formámat pedig akkor tudom visszaszerezni, ha minél többször pályára lépek. Bízom benne, hogy a Mainz ellen is segíthetek a csapatnak. Ami a hétköznapokat illeti, remek közegbe kerültem, Jesse Marsch vezetőedzőt pedig jól ismerem Salzburgból, nem sokat változott tavaly december óta. A pozícióm a felállástól is függ, de vélhetően ugyanaz lesz a szerepem, mint Salzburgban. A célok? A bajnokságban szeretnénk az első négyben végezni, saját magamtól pedig – ha megkapom a lehetőséget – gólokat és gólpasszokat várok.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések