A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Római tálban, egészben sült fűszeres csirke: a sörtől még ropogósabb, fényesebb a bőre


Még finomabb az egészben sült csirke, ha római tálban puhul omlósra.


Aki egyszer rákapott a római tálban történő ételkészítésre, biztos, hogy nagyon gyakran fogja elővenni, mert bármilyen sült hús vagy egytálétel finomabb lesz benne. Felhasználás előtt a tál mindkét részét töltsd meg hideg vízzel, és hagyd így legalább egy órát. Utána a vizet öntsd ki belőle, de ne töröld meg, hanem még nedvesen tedd bele a húst.

Hozzávalók:

👉 1 db csirke
👉 4 db közepes krumpli
👉 4 evőkanál olaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl sör
👉 1 evőkanál ételízesítő
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül alaposan sózd be. Az olajat egy kisebb tányérban keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az ételízesítővel, a pirospaprikával és a borssal, majd ezzel a sűrű péppel kend be a húst. Hagyd állni a hűtőben egy-két órát, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Közben a római tálat áztasd be.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el a tál alján, kicsit sózd és borsozd meg, majd helyezd a tetejére a húst. Locsold rá a sört, fedd le a tálat a tetejével, told a sütőbe, és süsd két órát, amíg a hús ropogósra, a krumpli pedig puhára sül. Sütés közben locsolgasd a húst a sörös szafttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések