A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, sárgabarackos bögrés süti: a mérleget sem kell elővenned hozzá


A bögrés süti számtalan változatban készíthető el, például a sárgabarack is remekül passzol hozzá.


A bögrés sütemény lényege az egyszerűség: elkészítéséhez még mérlegre sincs szükséged, csak egy nagyjából kétdecis bögrére, amelyben kimérheted a hozzávalókat. A sárgabarackot legkönnyebben úgy pucolhatod meg, ha néhány percre forrásban lévő vízbe dobod, majd leszűröd, ezután ugyanis nagyon könnyen lejön a héja.

Hozzávalók:

👉 6 db sárgabarack
👉 2 tojás
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 bögre joghurt
👉 0.5 bögre olaj
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sárgabarackokat pár percre dobd forró vízbe, majd szűrd le, hámozd meg, vágd félbe, és magozd ki.

Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval és a sütőporral. Add hozzá a kétféle cukrot, majd folyamatosan kevergetve adagold bele a tojásokat, a joghurtot és az olajat. Robotgéppel keverd teljesen simára. A masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetején oszd el a barackszeleteket, told a sütőbe, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálaláskor a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések