A szivárványpalacsinta valójában nem más, mint a jól ismert amerikai palacsinta színes, gyerekekre szabott változata.
Legyen szó gyerekzsúrról, felnőtteknek szervezett összejövetelről vagy akár egy borongósabb délutánról, biztos lehetsz benne, hogy ezek a pufi, színes palacsinták minden körülmények között nagy sikert fognak aratni. Az elkészítésük valójában roppant egyszerű, csak adagolj ételfestéket a bekevert palacsintatésztába. Tálaláskor friss nyári gyümölcsökkel dobhatod fel.
Hozzávalók:
👉 25 dkg liszt
👉 12.5 dkg vaj
👉 12.5 dkg porcukor
👉 3 tojás
👉 2.5 dl tej
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 ételfesték (több színben)
👉 olaj a sütéshez
👉 friss gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáld keverőtálba, és add hozzá a sót. A tejet langyosítsd meg. A tojásokat lazán verd fel, keverd hozzá a tejet és a kétféle cukrot, majd az egészet add a liszthez, és kézi habverővel keverd csomómentesre. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Az így kapott masszát oszd el annyifelé, ahány színed van az ételfestékből, és mindegyik adagba csepegtess egy keveset belőle. Egy serpenyőben hevíts olajat, ha már forró, ebbe adagold a színes palacsintatésztát, és néhány perc alatt süsd át a pufi lepények mindkét oldalát. Tálaláskor ízlés szerinti gyümölcsöket adj mellé.
0 Megjegyzések