A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű csokis, lekváros piskóta: ezzel a tésztával nem tudsz hibázni


Ha a piskótába olaj is kerül, sokkal jobban megtartja a formáját. Lekvárral, csokival még vonzóbbá teheted.


A hétvégi ebédek mellé kell valami fantasztikus desszert! Ha a piskóta egyszerre lekváros és csokis is, akkor biztosan nem ér csalódás senkit. A tésztába tejet és olajat is keverhetsz, így biztosan nem lesz fojtós, és a kezdők is sikerre viszik. Ha tortaformában sütöd meg, még elegánsabb lesz.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg lekvár
👉 5 db tojás
👉 1 dl tej
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor

A mázhoz
👉 10 dkg csoki
👉 1.5 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, és a sárgákat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Dolgozd hozzá a tejet és az olajat. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd forgasd a masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Végül öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. Teáskanállal potyogtass bele lekvárt, és told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon 30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába tűt vagy fogvájót, ha üresen húzod ki, elkészült. Vár meg, amíg kihűl, majd fordítsd egy tálcára.

A mázhoz a vajat és a kis darabokra tördelt csokit olvaszd össze vízgőz felett, és kevergesd addig, amíg homogén nem lesz, várd meg, amíg langyos lesz, majd simítsd a kihűlt piskótára. Pár órára tedd hűtőbe, hogy a máz teljesen megdermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések