Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: darált hússal és sok sajttal fenséges


Készíts különleges rakott krumplit cukkinival, paradicsommal és darált hússal összesütve!


A rakott krumplit többek között azért szeretjük, mert számtalan módon lehet variálni. Zöldségekkel – például cukkinival és paradicsommal – feldobva igazi nyári egytálétel készíthető belőle, közben a darált húsnak, a tejszínnek és a sajtnak köszönhetően kiadós is. Bármilyen húsból készítheted.

Hozzávalók:

👉 50 dkg darált hús
👉 20 dkg paradicsom
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 3 közepes krumpli
👉 2 cukkini
👉 2 dl főzőtejszín
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg. Ha kész, hűtsd ki, hámozd meg, és vágd karikákra. Közben a hagymát aprítsd fel, olajon futtasd meg. A tűzről lehúzva keverd hozzá a pirospaprikát, dobd rá a darált húst, öntsd fel egy kevés vízzel, sózd, borsozd, és főzd fehéredésig. A paradicsomot és a cukkinit is mosd meg és szeleteld fel. A sajtot reszeld meg.

A szaftos darált húst egyengesd el egy tál alján, majd sorban felváltva rakd ki rá a krumpli- és zöldségkarikákat. Ezt is szórd meg sóval és borssal. A főzőtejszínt keverd el egy kevés szerecsendióval, öntsd nyakon vele a zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva süsd egy órát 180 fokos sütőben. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések