A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pácban érlelt, omlós sertésnyárs: az egyik legjobb nyári grillétel


A szaftos sertéstarja grillezve, nyárson sütve fenséges. Érdemes pácolni, hogy omlós legyen.


A különféle nyársak praktikusak, hisz változatosan elkészíthetőek, a hússal együtt sülhet a zöldség, a sajt vagy bármi, amit megkívánsz. Ráadásul külön porciózni sem kell az adagot. Ha tarját használsz, finom szaftos és omlós lesz. A pácban akár egész éjszakán át pihentetheted.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sertéstarja
👉 2 fej lila hagyma
👉 1 db piros kaliforniai paprika
👉 1 db sárga kalifornia paprika
👉 1 db zöld kaliforniai paprika
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 kömény

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel és zúzott fokhagymával. Forgasd meg benne a húst, és lezárva tedd a hűtőbe legalább két órára. Közben a fanyársat áztasd vízbe. A megpucolt hagymát és a paprikákat darabold fel.

A húst és a zöldségeket felváltva húzd a nyársakra. Felforrósított grillen süsd meg a nyársak minden oldalát. Ha nincs kéznél grill, 180 fokos sütőben, forgatva süsd meg 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések