Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagyiféle omlós sárgabarackos lepény: a tészta szinte elolvad a szájban


A sárgabarackos lepényhez semmi különleges hozzávalóra nem lesz szükséged, az íze így is ellenállhatatlan.


A régi nagymamák süteményei egyszerűek, őszinték, és talán pont ez az oka, hogy semmi sem fogható hozzájuk. A lepénytésztát csak keverd össze, ízesítsd valamilyen finom nyári gyümölccsel, és élvezd, ahogy a tészta lágyan omlik szét a szádban. A barackot legkönnyebben úgy hámozhatod meg, ha egy-két percre forrásban lévő vízbe dobod, majd leszűröd, ezután ugyanis nagyon könnyen lejön a héja.

Hozzávalók:

👉 60 dkg sárgabarack
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 3 db tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A barackot hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és tedd félre.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Egy tálba szitáld bele a lisztet, és keverd el a sütőporral és a fahéjjal. Egy másik edényben keverd habosra a cukrot a puha vajjal, egyenként adagold bele a tojássárgákat, majd fokozatosan a sütőporos lisztet. A masszát óvatosan, fakanállal keverd a tojáshabhoz.

A tésztát öntsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, oszd el a tetején a barackdarabokat, és told a sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések