A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mobilját figyelte a forgalom helyett egy mezőberényi nő


Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 34 éves büntetlen előéletű mezőberényi illetőségű nő ellen, aki úgy okozott súlyos sérüléssel járó balesetet, hogy a forgalom helyett a mobiltelefonját figyelte.


A nő tavaly szeptemberben egy személygépkocsit vezetve közlekedett Mezőberény lakott területén, a Békési úton. Azonban vezetés közben nem a jármű- és gyalogosforgalmat figyelte, hanem a kezében tartott telefonját használta.

Így későn észlelte a vele azonos irányba közlekedő és a zebra előtt álló segédmotoros-kerékpárral közlekedő férfit, aki éppen átengedte a gyalogosokat. Az ütközés következtében a motoros 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, határozott időtartamra tiltsa el a közúti járművek vezetésétől és kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések