Hirdessen itt

Droghálózatot számoltak fel a ceglédi rendőrök


A ceglédi nyomozók egy 2019-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint a „droghálózat” öt tagja Cegléden és a környező településeken terítette a kábítószert. Az ügyfélkörükbe tartozó 13 fogyasztót kábítószer birtoklással gyanúsítják.


Hónapokig tartó felderítő munka után, 2019. november 29-én késő délután állítottak meg a rendőrök egy, az autójával Abonyban közlekedő, 25 éves, szolnoki férfit – olvasható a police.hu-n. K. Tamás a rendőri intézkedés közben – nem alaptalanul – zavartan és feltűnően idegesen viselkedett.

Az igazoltatás célirányos volt, az idegeskedés oka a rendőrök számára nem jelentett meglepetést: a kézifék előtti tárolórekeszből két kockás füzet lapjaiba csomagolva, összesen bruttó 3,25 gramm zöld, gyantás növényi törmeléket rejtő „pakk” került elő, ráadásul a férfi, valamint a lefoglalt „anyag” gyorstesztje is THC-re pozitív értéket mutatott.

A kábítószerhálózat feltérképezése és felszámolása az értékesítői vonal és a vásárlói kör megszüntetését is jelentette. A nyomozók eljutottak a 25 éves A. Viktorhoz, aki a gyanú szerint 2019 augusztusa és novembere között heti rendszerességgel árult ügyfelei részére „fű” fantázia néven ismert kannabisz származékot, pakkonként 3.000 forintért. A hálózat egy másik lekapcsolt tagja az A. Viktornak értékesítő szolnoki T. Máté volt, aki kihallgatásán tagadta a drogkereskedést.

A ceglédi nyomozók a terjesztők ügyfélkörébe tartozó 13 fogyasztót is elfogtak, velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a büntetőeljárást.

A nyomozás közben összesen több mint 1 millió forintot, digitális mérleget, valamint 60 gramm kannabiszt foglaltak le.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének, kábítószer-kereskedelem bűntettének valamint kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések