A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar rendőrök segítenek a migráció visszaszorításában Észak-Macedóniában, Szerbiában és Szlovéniában


Újabb magyar rendőri kontingensek indultak kedden Észak-Macedóniába, Szerbiába és Szlovéniába, hogy segítsék a határőrizetet. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az országok belsejében található utakon is. A kontingensek terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal támogatják a határok védelmét.


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu-n olvasható közleményében kiemelte: a magyar rendőrség elkötelezett a mellett, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarország, illetve az Európai Unió területére. Ezért felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak. Közölték: a Szerbiába induló 52., az Észak-Macedóniába induló 64. és a Szlovéniába induló 3. magyar rendőri kontingensek tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az ORFK határrendészeti főosztályának osztályvezetője búcsúztatta. A 30 tagú észak-macedón, a 20 tagú szerb és a 3 tagú szlovén kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések