Hirdessen itt

Letartóztatták az idős hölgyet fojtogató és kirabló tiszaburai férfit


A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a tiszaburai férfi letartózását, aki a végzéssel szemben fellebbezést jelentett be.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett egy 29 éves tiszaburai férfi ellen rablás bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 6-án az éjszakai órákban megjelent a 91 éves sértett tiszaburai lakóhelyén, ahol a kerítést átmászva bement az udvarra és a ház bejárati ajtaját benyomva bement a lakásba is. A gyanúsított a hálószobában találta az idős hölgyet, akit a kezénél fogva lerántott az ágyról miközben megöléssel fenyegetve pénzt követelt tőle.

A sértett a követelésnek nem tett eleget, ezért a gyanúsított előbb átkutatta a lakást, majd a sértetthez lépve ököllel egy alkalommal fejen ütötte továbbra is pénz követelve.


Az idős hölgy még ekkor sem teljesítette a gyanúsított követelését, ezért a gyanúsított magához vette a sértett televízióját, majd a lakást elhagyta. A terhelt tv-készüléket a kerítésen keresztül kidobva távozott. A televízió összetört, ezért azt a férfi menekülése közben a Tiszába dobta. A sértett, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, cselekmény után a szomszédaitól kért segítséget, akik értesítették a rendőrséget.

A nyomozó hatóság rövid időn belül elfogta a gyanúsítottat.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 7-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított a végzéssel szemben fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések