A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Királypiton a tizediken: óriáskígyót találtak egy szolnoki lakásban


A bátor lakó egy vödörbe tette a hívatlan vendéget.

Nem mindennapi helytállást tanúsított egy helyi lakos, amikor is hétfőn reggel szolnoki lakásában egy királypitonnal találta szemben magát. A bátor lakó azon túl, hogy értesítette a rendőrséget, egy partfis segítségével egy vödörbe terelte a hívatlan hüllőt.

A rendőrség Both Zoltán vadállatbefogót értesítette a bejelentést követően, aki hírportálunknak elmondta, vélhetően a szellőzőn keresztül kerülhetett a lakásba a kígyó.

– Reggel kaptam a hívást, hogy egy királypitont találtak Szolnokon, egy tizedik emeleti lakásban – kezdte a szakember. – Valószínűleg egy helytelenül bezárt terráriumból szabadult ki az állat, és a szellőzőn keresztül juthatott át a másik lakásba.

Mint azt Both Zoltán elmondta, mivel a királypiton egy nagyon népszerű, ráadásul engedély nélkül tartható kígyó, így semmilyen eljárás nem indul az esettel kapcsolatban. A befogott pitont orvosi vizsgálat után biztonságos környezetben, egy vadasparkban vagy állatkertben helyezik majd el.

A szakember azt is hozzátette, hogy a megtaláló a lehető legjobb dolgot tette azzal, hogy értesítette a rendőrséget. Az ilyen esetekben ők szakértőt küldenek a helyszínre, hiszen soha nem lehet tudni, pontosan milyen állatot találtak.

– A bejelentő elmondta, hogy amit talált, az biztosan nem vízisikló, bár ezt már akkor sejtettem, amikor jelezték, hogy a tizedik emeleten van az állat – mondta Both Zoltán.

Azt, hogy egy seprű segítségével beterelte a kígyót egy vödörbe jól tette, de a szakember inkább azt javasolja, hogy biztonságos távolságból készítsenek egy fotót az állatról, amit a szakértőnek el tudnak küldeni.

A királypiton népszerű és veszélytelen állat

Both Zoltán vadállatbefogó elmondta, a királypiton egy veszélyes állat tartási engedély nélkül tartható, közkedvelt óriáskígyó a terraristák körében. A legtöbb díszállat kereskedésben, ahol foglalkoznak hüllőkkel, ott beszerezhető néhány ezer forintért. A méretei sem túl ijesztőek, hiszen kifejletten, felnőtt korában 130-150 centiméter lesz, emellett egy teljesen veszélytelen, rágcsálókkal táplálkozó kígyó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések