A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Kikaptunk a táliboktól, Biden cserbenhagyta ezeket az embereket”


Lord David Richards, a brit védelmi minisztérium korábbi kabinetfőnöke kíméletlen kritikákkal illette az amerikai és nyugati csapatok kivonulását.


Az Egyesült Államok a tegnapi nap folyamán jelentette be, hogy hivatalosan is lezárult a missziójuk Afganisztánban és minden csapatukat kivonták az országból. Ezt a tálibok meg is ünnepelték, részben egy gúnyolódós temetéssel.

Lord David Richards szavai alapján pedig nem alaptalan, hogy így érzik magukat a tálibok, a korábbi védelmi minisztériumi kabinetfőnök ugyanis kőkemény szavakkal illette a kivonulás lebonyolítását és annak eredményét.

Richards részben kitért arra is, hogy korábban az evakuálásra hivatkozva meg akarták hosszabbítani a határidőket, amelyet a tálibok határozottan visszautasítottak. Az ex-kabinetfőnök szerint bár nem tud a tálibokkal egyetérteni, megérti az álláspontot:

„Az a helyzet, hogy vereséget szenvedtünk a Talibántól és az amerikaiak augusztus 31-ében állapodtak meg velük. Jelezném, egy másodpercre sem tudok egyetérteni a tálibokkal, de megértem miért mondták azt, hogy ami sok az sok”
idézte a Sky News.

Richards szerint nagyon gyenge választ adott az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság az afganisztáni helyzetre, amelynek következtében teljesen reménytelenné vált egyes afgánok helyzete, akikre pokol várhat:

„Attól tartok, hogy a politikai vezetésünk, különösen Joe Biden elnök az elmúlt hat hónap során mindenkit cserbenhagyott, minket is és az afgánokat is”

Fotó: Joe Biden amerikai elnök (j2) és felesége, Jill Biden tiszteleg a 25 éves korában a kabuli reptérnél történt merénylet következtében elhunyt Johanny Rosario Pichardo haditengerész koporsója elõtt a Dover légitámaszponton 2021. augusztus 29-én. Három nappal korábban két öngyilkos merénylõ pokolgépeket robbantott a kabuli légi kikötõnél. A két detonáció legalább 103 embert megölt, köztük 13 amerikai katonát és az iszlamista tálib mozgalom 28 tagját. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések