Hirdessen itt

Két szék közül a földre ültek a hajdúszoboszlói iskolában felmondó tanárok


A 37 főből álló tanári karból összesen 18-an távoztak.

A pedagógusok "titoktartási nyilatkozatra" hivatkozva nem kívánták részletezni a távozásuk okát, így inkább azzal takaróztak, hogy az igazgatóval van bajuk. 

S hogy szó ne érje a ház elejét hozzátették: döntésüknek nincs köze ahhoz, hogy az iskola egy évvel ezelőtt a református egyház fenntartásába került, nekik ugyanis az intézmény megváltozott hitvallásával nem volt problémájuk. 

Az iskola vezetése azzal indokolta az incidenst, hogy a fluktuáció egy fenntartóváltás esetébe természetes folyamat.

A távozó tanárok bármennyire is megpróbálták ellehetetleníteni a szeptemberi iskolakezdést és ezzel ezzel eltávolítani az iskola igazgatóját, két szék közül a földre ültek, hiszen a fenntartónak a távozó pedagógusok helyett sikerült új munkatársakat találni.

Így a diákok szeptembertől új matematika, biológia, kémia, testnevelés és angol szakos tanárokkal találkozhatnak az intézmény falai között, akiknek köszönhetően felfrissült energiával indulhat a szeptemberi iskolakezdés.

Ezek után már csak talány, hogy az intézménynek hátat fordító tanárok hol és hogyan folytathatják tovább karrierjüket. Egy biztos, hogy egy következő állásinterjún már nem mutat pozitív képet, egy az intézmény vezetőségével élesen szembemenő ajánlólevél. 

Hiszen senki sem akar a következő lenni a betámadott intézményvezetők sorában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések