A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittas vezetőket csíptek nyakon a somogyi rendőrök


Újra mozgalmas hétvégéjük volt a somogyi rendőröknek, hiszen ittas sofőrökből ezúttal sem volt hiány az elmúlt három napban.


Nyáron a hőmérséklet emelkedésével egyenes arányosságban nő a közlekedési szabálytalanságok száma is. Többen kelnek útra, s természetesen az is gyakran fordul elő, hogy alkohol fogyasztása után nyúl a slusszkulcs után a sofőr.

Az elmúlt hétvégén nyolcszor merült fel az ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél Somogy útjain, akik ellen büntetőeljárást indítottak alkohol befolyása alatt történt vezetés miatt.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívta a figyelmet, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Ezért felhívják a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetőek a tragédiák.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések