A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni és nagyon sűrű: olasz paradicsomleves mediterrán fűszerekkel


Érett, édes paradicsomból a legfinomabb a mediterrán paradicsomleves, ami a menzainál is sokkal jobb.


Az olasz paradicsomleves selymes, a zöldfűszereknek köszönhetően üde és nagyszerű íze van. Nem kell bele rántás, így kevésbé hizlal, mint a mi jól megszokott levesünk. Ha még laktatóbbá tennéd, főzz bele tésztát. Ne hagyd túl sokáig rotyogni, hogy minél több vitamin maradjon a paradicsomban. Érdemes a végén hozzáadni a fűszereket, úgy sokkal jobban kijön az ízük.

Hozzávalók:

👉 30 dkg paradicsom
👉 1 db paprika
👉 1 db hagyma
👉 5 dkg parmezán
👉 4 bögre húsleves
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 kis doboz paradicsomkonzerv
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál oregánó
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, mártsd egy-két percre forró vízbe, és húzd le a héjukat. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Dobd hozzá a paprikát, a paradicsomot, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és a levest. Forrald össze 10 perc alatt.

Pépesítsd botmixerrel, és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és rottyantsd össze. Tálaláskor megszórhatod reszelt parmezánnal, és olívaolajjal is meglocsolhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések