A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálos közúti baleset miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség


Egy férfi az elsőbbségadási kötelezettség megszegésével okozhatta a böszörményi tragédiát.


A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétséges miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki autóbusszal közlekedve szabálytalanul kanyarodott egy útra, ennek következtében nekiütközött a jármű a szabályosan haladó kerékpáros sértettnek, aki életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott a saját tulajdonát képező, 52 személy szállítására alkalmas autóbusszal egyedül közlekedett Hajdúböszörményben 2021. január 15-én 15 óra körüli időben, az évszaknak megfelelő út és időjárási viszonyok között.

Egy útkereszteződéshez érkezve az általa használt forgalmi sávban az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla volt kihelyezve, amely utasítás ellenére a vádlott a járművel nem állt meg, balra nagy ívben bekanyarodott, amelynek során nem biztosított elhaladási elsőbbséget a balról érkező, szabályosan, kerékpárján fennülve közlekedő és egyenesen továbbhaladni szándékozó sértettnek, ezáltal az autóbusz eleje nekiütközött a kerékpár jobb oldalának. Az ütközés következtében a sértett a kerékpárról az aszfaltra esett. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 2021 január 23-án kórházban életét vesztette.

A vádlott alapvető, az elsőbbségre vonatkozó közlekedési szabályt szegte meg, amelynek eredményeként következett be a baleset és a sértett halála. Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések