Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors, mennyei kuglóf friss gyümölcsökkel: ezt a tésztát nem kell keleszteni


Ez a kuglóf nem száraz, pillanatok alatt összeállíthatod a tésztáját, a sok friss gyümölcstől pedig még csábítóbb.


A kuglóf az év minden szakában nagy népszerűségnek örvend. Nyáron a pikk-pakk összeálltítható, kevert változatot érdemes elkészíteni, így garantáltan nem izzadsz bele a munkába. Az édes tésztát feldobhatod a szezon kedvenceivel, málnával, áfonyával, szederrel, télen pedig mirelit gyümölcsökkel készítsd.

Hozzávalók:

👉 30 dkg bogyós gyümölcs
👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 4 db tojás
👉 2 dl tej
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 db citrom
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a sárgákat habosítsd a vajjal és a kétféle cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, a tejet és a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a tésztához. Végül szórd bele a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.
 
A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon süsd 50-60 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések