Amikor egy újságíró kérdezni akarta, ráripakodott, az asztalra csapott, majd elvonult.


Az Ida hurrikán vasárnap elérte Louisiana államot, katasztrofális károkat okozva a Mexikói-öböl partján.

Ez a második legerősebb hurrikán, amely valaha partot ért Louisianában.

A Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (FEMA) központjában tartott sajtótájékoztatót követően Joe Biden felhívta az újságírók figyelmét:

Nem lehet kérdéseket feltenni.”

Egy riporter azonban mégis tudakozódni próbált az afganisztáni válságról, de mielőtt befejezhette volna mondatát, Joe Biden

ráripakodott, az asztalra csapott, majd elviharzott.

Mint kiderült, Jennifer Jacobsnak hívják a riportert, aki kérdezni próbálta Bident Afganisztánról.

Az incidens egy héttel az után történt, hogy Kamala Harris alelnök a címlapokra került, mert Bidenhez hasonlóan félbeszakította a riportert, aki az afganisztáni válság felől érdeklődött.Bident heves kritikák érték az afganisztáni válsággal kapcsolatos nyilvános magatartása miatt.

Néhány nappal Kabul eleste után Biden nem volt hajlandó megválaszolni az afganisztáni válsággal és az evakuálással kapcsolatos újságírói kérdéseket.

A koronavírus-járványról szóló sajtótájékoztatót követően az elnök se szó, se beszéd, elment. Múlt kedden Biden több mint négy órát késett az Afganisztánnal kapcsolatos tájékoztatóról.

A Fehér Ház közleményében ragaszkodott ahhoz az állításhoz, hogy az amerikai elnök nem szándékosan tagadta meg az afganisztáni válság kezelésével kapcsolatos válaszokat.

Az elnök soha nem zárkózik el attól, hogy kérdéseket tegyenek fel neki”

– állította Kate Bedingfield, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója.

Forrás: 888.hu