A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Autójuk utasterében vitték magukkal a lopott mangalicákat a tolvajok


A feltételezett elkövetők tíz mangalicát loptak el egy jászdózsai tanyáról, amik közül négyet egy autó utasterében szorongva találtak meg a rendőrök.

Ismeretlen személyek mentek be egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára augusztus 8-án az éjjeli órákban. A hívatlan látogatók a sértett szabadtartású mangalica állományából tíz jószágot loptak el, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút is magukkal vittek. A tulajdonos bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, így a járőrök azonnal a helyszínre indultak.

Az egyenruhások útközben egy gyanús személyautót tartóztattak fel, ami Jászdózsa külterületén közlekedett. A rendőrök meglepődve tapasztalták, hogy az autó utasterében – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica is szorongott. Megtalálták az autóban a lopott szivattyút is- tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A járőrök egy másik autót is megkíséreltek ellenőrizni, ami a tanyai bekötő útról hajtott ki. Az autóban ülő személyek azonban kivonták magukat a rendőri intézkedés alól és hátrahagyták a kocsit. Ebben a autóban a többi ellopott mangalicát és a gázpalackot találták meg a rendőrök.

A nyomozók a feltételezett elkövetőket – köztük azokat a jogsértőket is, akik kivonták magukat a rendőri intézkedés alól – előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A középkorú hevesi férfiak gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is tart. Az egyenruhások lefoglalták az állatokat és a lopott tárgyakat is, amiket a tulajdonosnak visszaadtak.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések